Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδέες υπάρχουν, νομοθεσία όμως όχι


Η Ελλάδα δεν αγαπάει τα παιδιά της. Η φράση αυτή επιβεβαιώνεται καθημερινά όχι μόνο από τα νέα παιδιά που μεταναστεύουν απογοητευμένα στο εξωτερικό, αλλά και μέσα από τα παράδοξα της ελληνικής νομοθεσίας. Αυτή τη φορά ο νομοθέτης φρενάρει μια βραβευμένη ιδέα που έρχεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Εκεί μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, η TUC Eco Racing, δημιούργησε το Eco Racer, ένα αυτοκίνητο το οποίο κινείται με υδρογόνο καταναλώνοντας μόλις ένα λίτρο καυσίμου ανά 434 χιλιόμετρα. Μια ιδέα που στο εξωτερικό ήδη θα είχε πάρει το δρόμο της μαζικής παραγωγής, στη χώρα μας σκοντάφτει στις αγκυλώσεις της ελληνικής νομοθεσίας που κόβουν τα φτερά των νεαρών φοιτητών της ομάδας.

Στο εξωτερικό το Eco Racer έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως ο Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell, όπου για δύο συνεχόμενες χρονιές πήρε το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Ασφαλείας. Φέτος η ομάδα κατετάγη 4η στην κατανάλωση, στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2012, όπου διακρίθηκαν οι τεχνολογίες εκείνες που είναι φιλικές για το περιβάλλον και συντελούν στη μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Σημειώστε τα ονόματα της φετινής ομάδας TUCER: Τσουρβελούδης Νικόλαος, Σπανουδάκης Πολυχρόνης, Πιπερίδης Σάββας, Τσινάρης Ιωάννης, Ευσταθίου Δημήτριος, Στρατηγός Ιωάννης, Τζανάκης Θάνος, Μπάζιος Παναγιώτης, Χατζηδάκης Γιώργος, Πέτρου Τάσσος, Λάσκαρη Αργυρώ. Κάτι μας λέει ότι σύντομα αυτά τα παιδιά θα είναι περιζήτητα. Στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου