Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Στη Lamda το IBC για 90 χρόνια


Στη Lamda το IBC

Tην απόκτηση του IBC για 90 χρόνια ανακοίνωσε η LAMDA Development μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με παράλληλη ρήτρα να δοθούν ακόμα 30 εκατ. ευρώ σε περίπτωση αύξησης των τιμών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου. H σχετική προσφορά που είχε κατατεθεί για το διαγωνισμό ήταν της τάξεως των 81 εκατομμυρίων ευρώ.
http://www.moneypro.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/83026/Default.aspx 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την εξέλιξη αυτή, καθώς η LAMDA Development είναι η πρώτη εταιρεία που διακρίνεται σε διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η ουσιαστική και πλήρης εμπορική αξιοποίηση του IBC θα δώσει προστιθέμενη αξία στους καταναλωτές, στα υφιστάμενα εμπορικά καταστήματα του Golden Hall, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προσφέρει συνολική τόνωση της εμπορικής κίνησης στην περιοχή. Ευελπιστούμε στην επιτάχυνση και των υπόλοιπων διαγωνισμών, που είμαστε βέβαιοι ότι θα σηματοδοτήσουν μία νέα πραγματικότητα για την οικονομία και τη χώρα μας».

Σημειώνεται ότι το IBC, το οποίο συνίσταται από το εμπορικό κέντρο Golden Hall (που διαθέτει υπέργειο χώρο 73.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων 4.500 τ.μ. χώρου γραφείων και υπόγειο, που περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης και αποθήκη 59.200 τ.μ.) είναι ήδη εκμισθωμένο και λειτουργεί από τη Lamda Δομή Α.Ε. (100% θυγατρική της Lamda Development) στο πλαίσιο 40ετούς σύμβασης μίσθωσης. Η προτεινόμενη ανάπτυξη του IBC περιλαμβάνει το υπάρχον εμπορικό κέντρο Golden Hall και επιπλέον χρήσεις για το κενό τμήμα του κτιρίου, οι οποίες αφορούν κυρίως σε χρήσεις πολιτιστικές (μουσείο), αναψυχής, παιδικής εκπαίδευσης / αναψυχής και γυμναστηρίου και δευτερευόντως σε χρήσεις εμπορικές και γραφειακών χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου