Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Επισπεύδονται οι αποκρατικοποιήσεις Ελληνικού, Κασσιόπης, Αφάντου, IBC



Ποιες εταιρείες παίρνουν «εισιτήριο» για την επόμενη φάση
Άναψαν για τα καλά οι μηχανές στο «παγωμένο» μέχρι πρότινος μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.
http://www.dealnews.gr/ 
Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στην πρώτη, μετά την 15η Μαΐου, και μαραθώνια συνεδρίασή του, έλαβε κρίσιμες αποφάσεις για την υλοποίηση σημαντικών αποκρατικοποιήσεων.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι που περνούν στην επόμενη φάση των διαγωνισμών για Ελληνικό, αξιοποίηση του ακινήτου Αφάντου στη Ρόδο και του ακινήτου στην Κασσιόπη Κέρκυρας, ενώ παράλληλα άνοιξε ο δρόμος για κατάθεση οικονομικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές για IBC και ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.



Το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ορίσθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου 2012.



Αναλυτικά, ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:



1. Στην β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση έως και του 70% των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ» επελέγησαν να συμμετάσχουν οι εταιρείες:



- Elbit Cochin Island Ltd (Ισραήλ)



- Lamda Development SA (Ελλάδα)



- London and Regional Properties (Βρετανία)



- Qatari Diar Real Estate Investment Co. QSC (Κατάρ)



2. Στην β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη Κέρκυρας επελέγη να μετάσχει ο μοναδικός υποψήφιος δηλαδή η αμερικανικών συμφερόντων ένωση προσώπων NCH New Europe Property Fund II LP και NCH Balkan Fund L.P



3. Στην β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου Αφάντου Ρόδου επελέγησαν να συμμετάσχουν οι εταιρείες:



- ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ



- LAMDA DEVELOPMENT SA,



- LONDON & REGIONAL PROPERTIES LTD



- MINOAN GROUP PLC,



- NCH CAPITAL INC



- Τ.Ε.ΜΕΣ ΑΕ.



4. Εγκρίθηκε το τελικό κείμενο της Σύμβασης για τη σύσταση Επικαρπίας επί του Δικαιώματος Διοίκησης και Διαχείρισης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) για περίοδο 90 ετών με βάση το οποίο θα υποβληθούν οι τελικές οικονομικές προσφορές των υποψηφίων επενδυτών.



Ως γνωστόν, οι τρεις υποψήφιοι που θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για το IBC είναι οι Lamda Development του ομίλου Λάτση, REDS του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Talima Ventures, ιδιοκτήτρια του Athens Metro Mall.



6. Εγκρίθηκαν οι όροι της Α' Φάσης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ με βάση τους οποίους θα υποβληθούν ενδεικτικές προσφορές από τους υποψηφίους επενδυτές.



7. Εγκρίθηκε το Μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με την ενιαία αξιοποίηση της έκτασης της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι» στη Βουλιαγμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου