Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά αιολικών πάρκων στην Κρήτη ... μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας

Κατα της δημιουργίας 33 αιολικών πάρκων ισχύος 1.077 MW τασσονται 3.000 κρητικοί αλλα και τοπικοί φορείς του νησιού ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.

Συμφωνα με τα όσα αναφέρουν σην προσφυγή που κατάθεσαν στο ΣτΕ η κατασκευή των αιολικών πάρκων είναι παράνομη και αντισυνταγματική και θα βλάψει ανεπανόρθωτα την ποιότητα ζωής τους καθώς θα εγκατασταθούν μέσα σε περιοχές του προστατευόμενου Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000, όπως και σε Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ).

Επιπλέον, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες είναι παράνομη η επίμαχη απόφαση της Διυπουργικής καθώς στο Ψηλορείτη όπου από το 2001 έχει ενταχθεί στο Δίκτυο των Ευρωπαικών Γεωπάρκων και στο Δίκτυο των Παγκοσμίων Γεωπάρκων της UNESCO προγραμματίζεται να εγκατασταθεί το 20% της δυναμικότητας των αιολικών πάρκων, δηλαδή 70 ανεμογεννήτριες.

----
ψευτο οικολόγοι ανίδεοι προτιμούν το πετρέλαιο το λιγνίτη ..? τι θέλουν να τα καταργήσουμε όλα και να περιμένουμε το μάνα εξ ουρανού και Μερκελ... κάτι πρέπει να γίνει και σε αυτόν τον τόπο .. προφανώς δεν είναι άνεργοι δεν ξέρω τι να πω .... μάλλον αν ήταν στην αρχαία Ελλάδα δεν θα άφηναν ούτε και την ακρόπολη να γίνει .... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου