Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Απίθανη ανακοίνωση: Το ΝΑΤΟ «πουλάει» την Τουρκία;

Με μια ανακοίνωση που θυμίζει… τα ελληνικά κόμματα όταν «καταδικάζουν απερίφραστα» και φυσικά δεν κάνουν απολύτως τίποτε, το ΝΑΤΟ δεν φαίνεται διατεθειμένο να εμπλακεί στη διένεξη της Τουρκίας με τη Συρία και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, θα προσφέρει άπλετη… ηθική συμπαράσταση!

Τι λέει όμως αυτή η απίθανη ανακοίνωση; Μπορεί να μιλάει για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ξεκάθαρη – παρούσα απειλή για την ασφάλεια ενός εκ των συμμάχων (flagrant breach of international law and a clear and present danger to the security of one of its Allies), ανησυχεί πολύ (a cause of greatest concern) και καταδικάζει έντονα (strongly condemned)!

Στη συνέχεια αναφέρει ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να συμπαραστέκεται στην Τουρκία (the Alliance continues to stand by Turkey) και απαιτεί τον άμεσο τερματισμό τέτοιων επιθετικών ενεργειών εναντίον συμμάχου (demands the immediate cessation of such aggressive acts against an Ally), καλώντας το συριακό καθεστώς να βάλει τέλος στις καταφανείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου (urges the Syrian regime to put an end to flagrant violations of international law).

ΕΡΜΗΝΕΙΑ «DEFENCE-POINT.GR»:
http://www.defence-point.gr/news/?p=59705

«Δεν την πατάμε, όπως δεν την πατήσαμε όταν ο Σαακασβίλι στη Γεωργία προσπάθησε να μας εμπλέξει σε πόλεμο με τη Ρωσία το 2008! Τότε αυτός επιτέθηκε με όλη την ισχύ των δυνάμεών του, ενώ σήμερα, από μια περιοχή όπου δεν πρέπει λογικά να υπάρχουν συριακές καθεστωτικές δυνάμεις, πέφτει ένας όλμος στην Τουρκία και σκοτώνει αθώους. Τι σημαίνει αυτό; Μα ‘φωνάζει’ από μόνο του: ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ… Κι εμείς σε τέτοιες παγίδες δεν πέφτουμε…»

Εάν δεν υπάρξει συνέχεια, μετά από μερικές αψιμαχίες η κατάσταση θα εκτονωθεί, αφού δεδομένης και της τουρκικής ψυχοσύνθεσης, αλλά και της πραγματικότητας στο έδαφος, η Άγκυρα δεν έχει την πολυτέλεια (για λόγους εικόνας, οικονομικούς και εσωτερικούς-κοινωνικούς) να χάσει ένα 10% της αεροπορικής της δύναμης (20-30 αεροσκάφη) από τα ρωσικά αντιαεροπορικά, ενώ εάν θεωρεί εαυτόν ισχυρότερο στις χερσαίες δυνάμεις μάλλον θα φτιάξει για τα μάτια του κόσμου μια ζώνη ασφαλείας, που έτσι κι αλλιώς την επιζητούσε, να μεταφέρει εκεί τους πρόσφυγες και να πετάξει το «μπαλάκι» στη διεθνή κοινότητα. Οπότε η Αεροπορία της θα προσφέρει κάποια κάλυψη…

Τι θα γίνει βέβαια εάν κάθε μέρα προσγειώνονται και 10 όλμοι στις περιοχές που έχουν αναπτυχθεί οι Τούρκοι, ουδείς γνωρίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου