Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τέλος εποχής στη F1> Το "αντίο" του μεγάλου Σουμάχερ


Ο Μίκαελ Σουμάχερ θ' αποσυρθεί από τα γκραν πρι στο τέλος της φετινής σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο 43χρονος Γερμανός οδηγός, επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε επαφές με την Ζάουμπερ, καθώς η Μερτσέντες ανακοίνωσε ότι δεν θ' ανανεώσει το συμβόλαιο του και τη θέση του θα πάρει ο Λιούις Χάμιλτον, αλλά τελικά αποφάσισε να «τραβήξει» οριστικά χειρόφρενο και να μην αγωνιστεί ξανά μετά το τέλος της φετινής σεζόν.
Ο Γερμανός σούπερ σταρ της ταχύτητας γνωστοποίησε την απόφαση του στη Σουζούκα κατά τη συνέντευξη τύπου, πριν από το γκραν πρι της Ιαπωνίας: «Αποφάσισα να αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν, παρά το γεγονός ότι είμαι ικανός να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους πιλότους. Αλλά σε κάποιο σημείο πρέπει να παρασυρθείς και αυτό είναι κάτι που θα κάνω στο τέλος της σεζόν», τόνισε ο Σουμάχερ και κατέληξε:
«Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα δεν ήμουν σίγουρος αν θα είχα τα κίνητρα και την ενέργεια που χρειάζονταν για να συνεχίσω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κάτι αν δεν το νιώθω στο 100%. Με τη σημερινή απόφαση αισθάνομαι πως απελευθερώθηκα από τις αμφιβολίες μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα και τους μηχανικούς μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Θα ήθελα να συγκεντρωθώ και να ευχαριστηθώ τα τελευταία γκραν πρι της σεζόν.»


Ο Μίκαελ Σουμάχερ θα εγκαταλείψει τις πίστες μετά από 19 χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, έχοντας έως τώρα εκκινήσει σε 302 γκραν πρι, πάρει 91 νίκες, 68 πολ ποζίσιον και συνολικά 1560 βαθμούς. Ο 43χρονος Γερμανός πιλότος ήταν στο τιμόνι της Μερτσέντες από το 2010, μετά από τριετή... «αποστρατεία», ύστερα από την απόφασή του να αποσυρθεί από το άθλημα το 2006.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία από τις 91 νίκες του «Σούμι» επιτεύχθηκε την 1η Οκτωβρίου 2006 στην Κίνα, όταν «έτρεχε» για λογαριασμό της Φεράρι. Από τότε που επέστρεψε, το 2010, έχει ανέβει μόλις μία φορά στο βάθρο των νικητών με τη Μερτσέντες, χάρη στην τρίτη θέση που πήρε στο εφετινό γκραν πρι Ευρώπης στη Βαλένθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου