Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Η δημοκρατία έχει εχθρούς την δημαγωγία - Απάντηση στον Πρόεδρο

«Η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη», τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.


«Σαν σήμερα, πριν από 46 χρόνια, η δημοκρατία καταλύθηκε για να ξεκινήσει μια μαύρη περίοδος ανελευθερίας, καταπίεσης και πολιτισμικής οπισθοδρόμησης που κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου», σημειώνει ο κ. Παπούλιας και τονίζει όυι «έχει σημασία να τιμάμε όσους αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας, έχει νόημα να θυμόμαστε τι προηγήθηκε, έχει αξία να συνειδητοποιούμε ότι η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη».

«Η δημοκρατία έχει εχθρούς, υπονομεύεται και αποδυναμώνεται όταν αναπτύσσονται φαινόμενα αντικοινοβουλευτισμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. Πολύ περισσότερο όταν αποθρασύνονται νοσταλγοί των πραξικοπηματιών που αναπολούν τις μέρες και τα έργα της χούντας», καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

η δημοκρατία έχει εχθρούς την δημαγωγία τον λαϊκισμό την κλεψιά και την αδικία - όλα αυτά δημιουργούν τις συνθήκες για να καταλυθεί η δημοκρατία και να έρθει η ολιγαρχία που και τώρα ζούμε... μια ολιγαχαρχια των τραπεζών, των εργολάβων και των ΜΜΕ.
ντροπή σας που δήθεν νοιάζεστε αλλά εσείς είστε οι φταίχτες της κατάντια μας και του κινδύνου για την δημοκρατία, γελοίοι, γραφικοί...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου