Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Βανδή: Νότη, εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες, αποχωρώ από το σχήμα λόγω Χ.Α

Πριν από λίγη ώρα, η γνωστή τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό.

Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.


Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή.

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.

Και κάτι τελευταίο…
Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες…
Αυτό.

..............
Νωρίτερα ο Νότης Σφακιανάκης είχε επαναλάβει για μια ακόμα φορά τη στήριξη του στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας αυτή τη φορά ότι «επιβάλλεται» να στηριχθεί το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.............
ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει και να έχει το δικαίωμα να το εκφράζει... αν ο Νότης αυτό πιστεύει για την ΧΑ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα... είμαι βέβαια σίγουρος πως σαν Νότης δεν εγκρίνει τη βια και τις δολοφονίες ... μπορεί και να έχει ξεγελαστεί ή μπορεί να έχει αγανακτήσει όπως όλοι μας με τη σαπίλα του πολιτικού κατεστημένου.... δεν πειράζει Νότη... 
γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου