Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

"Παραπλανούν" Mέρκελ - Σόιμπλε για Ελλάδα... θα μας σουτάρουν όπου νάνε

Συνειδητά παραπλανούν τους πολίτες η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν δηλώνουν ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στο Αμβούργο Γιερν Κρούζε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη.


"Η Άγγελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζουν προφανώς σε έναν άλλο κόσμο — αλλιώς δεν εξηγείται ότι και οι δύο αναγνωρίζουν στην Ελλάδα ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι αριθμοί λένε ξεκάθαρα κάτι άλλο", δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ.Κρούζε και παρέθεσε τα εξής στοιχεία:

"Το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε σε σχέση με το περασμένο έτος κατά 18 δισεκατομμύρια ευρώ, σε συνολικά περισσότερα από 321 δισεκατομμύρια και αποτελεί τώρα πάλι το 169% του ΑΕΠ της — άρα είναι περίπου όσο και πριν από την τελευταία απομείωση χρέους. Το ίδιο το ΑΕΠ πέφτει εδώ και 20 τρίμηνα: στο β´ τρίμηνο του 2013 υποχώρησε κατά 4,6%. Ομοίως, υποχωρεί περαιτέρω και ο τζίρος του λιανικού εμπορίου. Τον Αύγουστο αυτού του χρόνου μειώθηκε κατά 7,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Υποχωρεί εδώ και 41 μήνες. Η βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο του 2013 βρίσκεται 1,8% κάτω από την παραγωγή τον Σεπτέμβριο του 2012. Τον Αύγουστο του 2013 η ανεργία ήταν 27,3% και στους νέους ανυπόφορα υψηλή, στο 60,6%. Η ανάπτυξη βρίσκεται μοιραία στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Αυτό το έλλειμμα ανέβηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά 9,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου".

Καταλήγοντας, το στέλεχος των γερμανών ευρωσκεπτικιστών υποστήριξε ακόμη ότι "αντιμέτωπος με τέτοιους αριθμούς, το να αναγνωρίζεις στην Ελλάδα ότι επιτυγχάνει πρόοδο είναι τελείως παράλογο και συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών", τονίζοντας όχι μόνο ότι "η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη", αλλά και ότι "η ιδέα ότι ένα κοινό νόμισμα για 17 διαφορετικές οικονομίες θα μπορούσε να λειτουργήσει, πρέπει να θεωρηθεί αποτυχημένη".
.............

ησυχία το πλήθος κοιμάται... τραγουδά Σφακιανακη και ονειρεύεται αετούς να πεθαίνουν στον αέρα... μάλλον μας βλέπω γονατιστούς και στα πατώματα... 
Με κουδουνίστρες πλαστικές
όμορφες και χρωματιστές
με νανουρίζανε
Και τα ματάκια τα μικρά
είδαν του κόσμου τ' αγαθά
και συμφωνήσανε

Ήταν το γάλα μου πικρό
και το νεράκι μου γλυφό
που με μεγάλωνε
Κι απέναντι στη κούνια μου,
η μοίρα η κακούργα μου
και με καμάρωνε

Ήταν το κλάμα μου μουντό
σαν κάτι να 'θελα να πω,
μα δεν με νιώσανε
Μια λυπημένη αναπνοή
για την πουτάνα τη ζωή
που μου χρεώσανε 

Έτσι ξεκίνησα λοιπόν, έτσι ξεκίνησα, 
δεν με ρωτήσανε ζωή, μα σε συνήθισα
Σαν πληγωμένο αετόπουλο στο χώμα, 

ψάχνω τη δύναμη να κρατηθώ ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου