Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι είναι οι Αραβες που απέκτησαν με 400 εκατ. ευρώ τον Αστέρα Βουλιαγμένης


Σε αραβικά χέρια, και συγκεκριμένα JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC JERMYN STREET IV με ποσό της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, περνά ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας: «Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» Η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους €400 εκ. Η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν, μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τίμημα περιλαμβάνονται και περίπου 55 εκατ. ευρώ που είναι οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας που έχει τον Αστέρα.

Το fund που ανακηρύχτηκε πλειοδότης υποστηρίζεται από έξι επενδυτικά σχήματα και με μειοψηφικό πακέτο συμμετέχει και ο τουρκικός όμιλος Dogus. Επίσης, ο Kuwait Investment Fund και το Abu Dhabi Investment Fund. Επικεφαλής της AGC είναι ένα πρώην στέλεχος της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Κουβέιτ, ο Walid Abu-Suud. Εχει κάνει σπουδές οικονομικών στο Χάρβαρντ και επί χρόνια στο Κουβέιτ διαχειρίστηκε κεφάλαια ύψους 14 δισ. δολαρίων της Kuwait Petroleum Corporation - KPC. Εργάστηκε επίσης στην JP Morgan.

Η AGC διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. Ευρώ ενώ έγινε γνωστή όταν εξαγόρασε αντί 625 εκατ. Ευρώ από την κρατική ρωσική ενεργειακή εταιρεία «Inter RAO» το μερίδιό της στην Enel OGK. Εχει γραφεία επίσης στη Βηρυτό και το Ντουμπάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου