Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Οργή των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τον Τσίπρα που στηρίζει την κατάληψη φοιτητών

Για «παράβλεψη διευκρινίσεων» από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις του για τη δίωξη εννέα φοιτητών του Φυσικού Κρήτης, κάνουν λόγο τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστημίου Κρήτης.Στο σχετικό κείμενό τους οι καθηγητές του Τμήματος, αρχικά εκφράζουν «απογοήτευση» πληροφορούμενοι τη δήλωση του κ. Τσίπρα, με την οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή του «στους εννέα φοιτητές του Φυσικού Κρήτης, που διώκονται άδικα, γιατί μαζί με όλους τους συμφοιτητές τους διεκδίκησαν το αυτονόητο: να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος μετά τις κινητοποιήσεις το φθινόπωρο του 2011. Η νέα γενιά, που τόσα υφίσταται τη Μνημονιακή περίοδο, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται επιπλέον με τιμωρητική διάθεση. Στο πρόσωπο των εννιά νέων, φοιτητών του Φυσικού Κρήτης, στηρίζουμε τη νέα γενιά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο την ίδια τη Δημοκρατία».

Ακολούθως, οι πανεπιστημιακοί του Φυσικού Κρήτης στηλιτεύουν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «παρέβλεψε να διευκρινίσει» πως:
- «οι αποκαλούμενες "κινητοποιήσεις" αφορούν την κατάληψη από μικρή μερίδα φοιτητών του κτιρίου του Τμήματος επί τέσσερις μέρες, πράξη παράνομη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ομαλής εξέτασης για το σύνολο των φοιτητών σε μερικά από τα μαθήματα της εξεταστικής».
- «η αποκαλούμενη «διεκδίκηση» των φοιτητών αφορά την απόφαση μερικών εξ αυτών να κρατήσουν βίαια σε ομηρεία 17 καθηγητές του Τμήματος Φυσικής επί δώδεκα ώρες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος», «η ομηρεία αυτή είχε ως σκοπό να εκβιάσει τους καθηγητές και να τους εξαναγκάσει να συμφωνήσουν με συγκεκριμένες υπαγορευμένες "αποφάσεις".
- «η αποκαλούμενη "άδικη δίωξη" αφορά την πειθαρχική τιμωρία αποκλεισμού από την εξέταση των μαθημάτων ενός εξαμήνου στους εν λόγω φοιτητές, τιμωρία η οποία ήταν αποτέλεσμα εφαρμογής του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης από τα συναρμόδια διοικητικά όργανα».

Τα μέλη της γενικής συνέλευσης του τμήματος κάνουν λόγο για «μικρή μειοψηφία φοιτητών, η οποία επιμένει να ασκεί σωματική και ψυχολογική βία στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης», μειοψηφία στην οποία «οι καθηγητές αρνήθηκαν να υποκύψουν, σεβόμενοι τις βασικές δημοκρατικές αρχές».

Στην απόφασή της η Γενική Συνέλευση καταλήγει εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου «θα αποκηρύξουν τη βία σε κάθε της μορφή στον χώρο του δημόσιου Πανεπιστημίου και θα μεριμνήσουν για τον σεβασμό και την εφαρμογή των νόμων, τους οποίους το ίδιο το κοινοβούλιο ψήφισε».

http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου