Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Εικόνες από την Ελλάδα που δεν Ζούμε εξαιτίας του Μνημονίου και ΓΑΠ που έβριζε ο Τσίπρας που είχε σαν πρότυπο την Αργεντινή...

Λεηλασίες και 9 νεκροί στην Αργεντινή του «άλλου δρόμου»
Βυθισμένη σε βαθιά οικονομική κρίση η χώρα


Αναρχία, χάος, ανομία, λεηλασίες, τρόμος και ασυδοσία! Η Αργεντινή βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο ισχυρή κοινωνική έκρηξη μεγάλης βίας, την ίδια ώρα που η χώρα βυθίζεται σε σοβαρή οικονομική κρίση...

Ο απολογισμός των βιαιοτήτων, οι οποίες ξέσπασαν ως συνέπεια της απεργίας των αστυνομικών που άρχισε πριν από μια εβδομάδα, είναι πλέον εννέα νεκροί, περίπου 100 τραυματίες και πολλές δεκάδες συλληφθέντες.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο κάνουν το τελευταίο 48ωρο τον γύρο του κόσμου, εκεί όπου άνθρωποι απαθανατίζονται να σπάνε με μίσος καταστήματα, να λεηλατούν περιουσίες και να κουβαλούν από τρόφιμα, έπιπλα μέχρι και κοσμήματα.

Τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν από την Κόρδοβα όπου ταραχές είχαν ξεσπάσει την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη και επεκτάθηκαν σε πόλεις των επαρχιών Έντρε Ρίος και Μπουένος Άιρες.

Το κίνημα διαμαρτυρίας των αστυνομικών περίπου δέκα επαρχιών, οι οποίοι διεκδικούν υψηλότερους μισθούς, δεν αφορά στην ομοσπονδιακή αστυνομία.

Οι πράξεις λεηλασίας είναι κάτι που επανέρχεται στην Αργεντινή, έπειτα από το τέλος της δεκαετίας του 1980.

ίσως τώρα να έχει πειστεί ο Συριζα και ο Τσίπρας για της βλακείες που έλεγαν πριν 3 χρόνια όταν ο ΓΑΠ ,που δεν είναι αθώος, για τον μονόδρομο του μνημονίου... δεν ξέρω αν η Αργεντινή τιμωρείται απο το διεθνές καπιταλιστικο σύστημα επειδή το έπαιξε ανεξάρτητη, αλλά γιατί η Ελλάδα να μην είχε την τύχη της αν διάλεγε το δρόμο της απομόνωσης και της μονομερής διαγραφή χρέους... μήπως θα μας λυπόταν κανένας;;; παντού τα κοράκια διψούν για κερδοι και νεκρούς...
ίσως τώρα είναι ο καιρός κάποιοι να ζητήσουν συγνώμη από τον ΓΑΠ που τον κορόιδευαν και τον εξύβριζαν οχι γι αυτόν αλλά για της θυσίες του λαού, που για λίγο πίστεψε ότι υπήρχε και άλλος δρόμος... ε να ο άλλος δρόμος... ο δρόμος του Τσίπρα.... Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου