Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Τέλος η κατρακύλα. Το ‘παν ξεκάθαρα Σαμαράς και Στουρνάρας. Τώρα αρχίζει η άνοδος στα ψηλώματα



Η ανάπτυξη μας έρχεται εμπρός βήμα ταχύ να την προϋπαντήσουμε παιδιά όλοι μαζί. Η ανάπτυξη μας έρχεται, σε τρένο φορτωμένη. με τον Αντώνη οδηγό, το Βάγγο αγκαλιασμένοι. Ανάκαμψη κι ανάπτυξη έρχονται αγκαζέ σε πέντε δέκα τέρμινα θα φέρουνε μεζέ.

Πώς να μην γίνεις ποιητής με τόση ψυχική αγαλλίαση που δημιουργούν οι ευοίωνες και αισιόδοξες προβλέψεις του διαγγέλματος του Αντώνη και των εκτιμήσεων Στουρνάρα που ακούσαμε σήμερα. («Πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου το 2013 και πιστεύω απόλυτα ότι το ίδιο θα συμβεί και το 2014», μας δήλωσε πανευτυχής ο υπουργός Οικονομικών).


Και για όσους τυχόν άκουσαν το διάγγελμα Σαμαρά, μια σύντομη παρουσίαση.


Μέσα από το αχνό φως που για χιλιοστή εξηκοστή δέκατη τρίτη φορά βλέπει ο πρωθυπουργός την άκρη του τούνελ περιχαρής διακρίνει να προσέρχονται όλα τα καλά μαζί! Και να σου η ανάκαμψη παρέα με την ανάπτυξη και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. (Απ τις τελευταίες εγώ λέω να μην πάρουμε, αρκετά μας απορρύθμισαν οι των προηγούμενων ετών).

Και να σου μπροστά οι θέσεις εργασίας παραδίπλα με τις αυξήσεις μισθών. Και τσουπ και το μεγάλο βήμα. Πίσω το μνημόνιο και μπροστά εμείς, ελεύθεροι και ωραίοι, τρέχουμε προς την ευτυχία.


Εκείνο όμως που έμενα προσωπικά με συγκίνησε βαθύτατα είναι η εμφάνιση της δικαιοσύνης.

Τόσο καιρό την ψάχναμε μανιωδώς και να που μας την είχε κρύψει ο Αντώνης με σκοπό να μας την φέρει πεσκέσι το 2014. Καλώς το σκέφτηκε ο τύπος. Τόσα δώρα μας είχε χαρίσει τα προηγούμενα χρόνια να χουμε και κάτι να περιμένουμε.

Και ευγενέστατος ο αρχηγός. Μας ευχαρίστησε τα μάλα για τις θυσίες μας. Ασχέτως αν ποτέ δεν ερωτηθήκαμε, ποτέ δεν τις επιλέξαμε, γίναμε ακούσιες Ιφιγένειες στον βωμό των συμφερόντων τους.


Τέλος όμως η κατρακύλα. Το ‘πε καθαρά και ξάστερα. Τώρα αρχίζει η άνοδος στα ψηλώματα. Τα καλύτερα έρχονται. Γι” αυτό, εν όψει εκπτώσεων, ετοιμαστείτε για τις αγορές! Ένα καινούργιο ρουχαλάκι, ένα πιο σένιο πατούμενο είναι άκρως απαραίτητα για την υποδοχή των μεγάλων και σπουδαίων στιγμών που η πολιτική του Αντωνάκη και των συν αυτώ θα φέρουν.

Κι αν πάλι επιβεβαιωθούν οι Κασσάνδρες και το 14 είναι χειρότερο απ το 13 δεν πειράζει…


Να μας έχει ο θεός γερούς, πάντα να καθόμαστε να μην ξεσηκωνόμαστε και χορούς κυκλωτικούς πάντα να χορεύουμε μ αυτούς τους αρχηγούς.


Πηγή:tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου