Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έγιναν μαλλιά-κουβάρια λόγω Σβόμποντα... Χεστήκαμε

το τσίρκο συνεχίζει το σόου του... οι 58 τσακώνονται με τους 75 και το όλο Πασοκ με το Μερικό και η Δημαρ η σκληρή γλύφει το γερο σοσιαλιστή Σβομποντα να τις δώσει την ευλογία του.. τρεις και κούκος μακακες.... ο κόσμος σας φτύνει και εσείς νομίζεται ότι βρέχει... μα δεν πρόκειται να μπει κανένας σας στην ευρωβουλή λιγουρια... 

απολαύστε τους την ηλιθιότητα τους....

http://www.protothema.gr/politics/article/347017/pasok-dimar-eginan-mallia-kouvaria-logo-svoboda/
Με δήλωσή του μετά τη συνάντηση με Κουβέλη ο επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει και τη ΔΗΜΑΡ εκτός από το ΠΑΣΟΚ για την ευρωβουλή - «Αυτό δεν μπορεί να συμβεί» αντιδρά συνεργάτης του Ευ.Βενιζέλου σχολιάζοντας ότι στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν ανήκει η ΔΗΜΑΡ αλλά το ΠΑΣΟΚΠαραμένει η αναταραχή στο χώρο της Κεντροαριστεράς μετά τη συμμετοχή στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς σε εκδηλώσεις της Κίνησης των "58" που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και την παράλληλη αντίδραση ομάδας στελεχών από τη Χαριλάου Τρικούπη για την ομιλία του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη την Τρίτη το βράδυ στο Περιστέρι. Η ομάδα των "75" του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις το Σαββατοκύριακο κατά τις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ενώ αναμένεται να προκαλέσουν νέους τριγμούς στη Δημοκρατική Αριστερά οι προγραμματισμένες ομιλίες των κυρίων Ψαριανού και Παπαδόπουλου σε εκδήλωση της Κίνησης των "58" στην Κηφισιά την επόμενη εβδομάδα. Όμως, η διαμάχη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς φαίνεται ότι δεν θα περιοριστεί μόνο στο πλαίσιο της Κίνησης των "58", αλλά θα έχει και ευρωπαϊκό άρωμα.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Στην Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, τους οποίους εκπροσωπεί ο κ. Σβόμποντα στο ταξίδι του στην Αθήνα στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, ανήκει το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο κ. Σβόμποντα συμμετέχει σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στη Θεσσαλονίκη με θέμα "Ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη".

Ωστόσο οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές φαίνεται ότι θα παρέχουν "διπλή" στήριξη στις ευρωεκλογές, καθ' ότι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σβόμποντα μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κουβέλη, θα υποστηρίξουν και το ευρωψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, πέρα του ΠΑΣΟΚ, "ώστε να υπάρξει σημαντική εκπροσώπηση και στο Ευρωκοινοβούλιο".

Η πλήρης δήλωση του ο κ. Σβόμποντα έχει ως εξής: “Συνάντησα τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη με τον οποίο έχω τακτικές επαφές το τελευταίο διάστημα. Υποστηρίζουμε την ενίσχυση των σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει σημαντική εκπροσώπηση και στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα”.

Πηγές που έχουν γνώση του περιεχομένου της συνομιλίας των δύο ανδρών αναφέρουν πως στη συνάντηση του κ. Σβόμποντα με τον κ. Κουβέλη, υπήρξε η διαβεβαίωση από πλευράς του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών πως θα εκπροσωπούνται στις εκδηλώσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς εν όψει ευρωεκλογών.

Μάλιστα γι' αυτό το λόγο μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης δήλωσε:
"Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός, ότι η Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα στηρίζει όλες τις προσπάθειες με σοσιαλιστικό πρόσημο, εν όψει των ευρωεκλογών”.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός από το protothema.gr συνεργάτης του κ. Βενιζέλου ανέφερε πως "αυτό δεν μπορεί να συμβεί" και πως μόνο το ΠΑΣΟΚ θα έχει τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο δρόμο προς της ευρωεκλογές. Μετά τις δηλώσεις του κ. Σβόμποντα, ο οποίος συνέδεσε σαφώς τη συνάντησή του με τον κ. Κουβέλη με την ενίσχυση της σοσιαλιστικής ευρωομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναδεικνύεται ένα δεύτερο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα ήταν το μόνο κόμμα που απολάμβανε της δεδηλωμένης στήριξης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και με αυτόν τον τρόπο γινόταν πιο ελκυστικό στα μάτια πολλών προσωπικοτήτων οι οποίες τοποθετούσαν τον εαυτό τους στο λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς. Αν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές εκπροσωπούνται στις εκδηλώσεις της ΔΗΜΑΡ, άραγε θα υπάρξει αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και ποια μπορεί να είναι η αποτελεσματικότητά της;

Από την άλλη πλευρά ο κ. Σβόμποντα εξέφρασε τη στήριξή του, επίσης, στην Κίνηση των "58", με πέντε από τους οποίους συναντήθηκε εχθές. Συγκεκριμένα οι κκ Βούλγαρης, Καλογήρου, Παγουλάτος, Λειβαδάς και η κυρία Δρέττα είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του. Εκεί ο κ. Σβόμποντα είπε πως οι "58" είναι η μόνη ευκαιρία να διασωθεί ο χώρος, δηλαδή να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμες γύρω από το ίδιο τραπέζι. Είπε επίσης πως δεν θεωρεί σωστή τη στάση του κ. Κουβέλη, ο οποίος αρνείται τη σύμπραξη μαζί τους. Ζήτησε να γίνουν προσπάθειες προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει τη φυσιογνωμία του μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό με την Νέα Δημοκρατία, ενώ κάλεσε του συνομιλητές του να επιλέξουν άφθαρτα πρόσωπα για την ευρωλίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου