Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Δημοσκόπηση GPO: Εικόνα απόλυτης διάλυσης για το ΠΑΣΟΚ στην Αττική... Άρχισε να αποδίδει το μνημόνιο, Επιτελούς εξαφανιστείτε...

Ρωτώντας προς τα που είναι η έξοδος κινδύνου

Διαβάζοντας κανείς με προσοχή τα σημερινά ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO που δημοσιεύει το Newpost.gr, μπορεί να καταλήξει μόνο σε ένα πικρό ρητορικό ερώτημα: για ποια Κεντροαριστερά μιλάμε;


Στην Α' Αθηνών, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 3,6% στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές και 3,8% στην πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές.


Στη Β' Αθηνών, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 3,9% τόσο στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές όσο και στο ίδιο ερώτημα για πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές.


Στο Υπόλοιπο Αττικής, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 2,9% στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές και 3% στην πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές.


Ολόκληρη η έρευνα εδώ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σχετικό σχόλιο του υπεύθυνου της εταιρείας κ. Τάκη Θεοδωρικάκου:


Το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκδήλωση της Κεντροαριστεράς των 58, βρίσκεται σε αμφίβολα όρια εκλογικής ύπαρξης. Στις ηλικίες κάτω από τα 50 ανιχνεύεται ελάχιστα δημοσκοπικά. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα της ΔΗΜΑΡ. Σε αυτό το χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι είναι πολιτικά ανέστιοι.


Αν τα ποσοστά αυτά επιβεβαιωθούν και σε πανελλαδικό επίπεδο, το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταφέρει καν να εκλέξει ευρωβουλευτή κι αυτό είναι κάτι που λογικά θα αποθαρρύνει αρκετούς ανθρώπους από το να συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.


Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε να συμπορευτεί μόνο του με τους 58, χωρίς τη Δημοκρατική Αριστερά, υποσχόμενο μάλιστα την ουσιαστική αυτοκατάργηση του, είναι απόλυτα φυσιολογικό να «απελευθερώθηκαν» ακόμα και οι παραδοσιακοί του ψηφοφόροι, φεύγοντας για άλλες πολιτείες.
http://www.parapolitiki.com/2014/01/dimoskopisi-gpo-eikona-dialysis-pasok-attiki.html

Το παράδοξο είναι ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η πρωτοβουλία των 58 δεν τραβάνε γιατί κάποιους τους...πολεμάνε. Κακό χωριό τα λίγα σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου