Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

«Repo(we)r Greece», όπου «we» = εμείς…


Η Ελλάδα κουράστηκε. Τσακισμένοι σχεδόν όλοι από την κρίση έχουμε μάλλον χάσει κάθε ελπίδα πως το αύριο θα έρθει χωρίς να φέρει δυσοίωνες ειδήσεις. Οι λίγοι που ελπίζουν και πιστεύουν πως κάτι αλλάζει δεν τολμούν καν να το ξεστομίσουν. Θαρρείς και είναι πια ντροπή να χαμογελάς, να πιστεύεις, να μην απογοητεύεσαι, να θες πια να κατασταλάξεις πως το ποτήρι είναι για σένα μισογεμάτο. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα αλλά όσο οι Έλληνες αναμένουν τον αγγελιοφόρο των καλών ειδήσεων ένας εκνευριστικός ωχαδερφισμός και μια μνημειώδης απραξία μοιάζει να έχουν σκεπάσει τη χώρα.. Τι απέγινε το θρυλικό » Σκάσε και δράσε»; Τόσο ήταν άραγε το τσαγανό του Έλληνα;

Κόντρα σε αυτή τη μοιρολατρική λογική και με πολύ προσωπική προσπάθεια και επιμονή μια ομάδα ανθρώπων ανέλαβε πριν τρία χρόνια να βάλει σφραγίδα στο διαβατήριο της χώρας που έμοιαζε να είχε λήξει. Σκοπός δεν ήταν το κέρδος και όλα δείχνουν πως σε αυτή τη περίπτωση δεν κρύβεται κάποια υστεροφημία ή η ανάγκη αυτοπροβολής. Το μόνο ίσως που θα μπορούσε κανείς να προσδώσει σε αυτό το εθελοντικό «κίνημα» είναι μια υπέρμετρη φιλοδοξία αλλά και πάλι αναρωτιέμαι γιατί είναι αυτό πια τόσο κακό. Το Repo(we)r Greece έχει βάλει το we σε παρένθεση όχι γιατί το υπονοεί αλλά για να το αναδείξει.Αυτό το δισυπόστατο ΕΜΕΙΣ* που αν και φαίνεται να μας κατατρέχει, μοιάζει πως θα μας βγάλει και από το αδιέξοδο. Κανένας Θεός δεν πρόκειται να κατέβει και να σβήσει με την τεράστια γομολάστιχά του τα κακώς μας κείμενα αν εμείς δεν πάψουμε πια να τα αναδημοσιεύουμε. Θυμάμαι την Μ. που μου είχε πει κουνώντας ελαφρώς το δάχτυλο »Ποτέ μην φοβηθείς την κακή σου φήμη. Αυτή θα πρέπει να σε τρέμει γιατί από σένα συντηρείται». Αυτή τη φήμη έχει βαλθεί και το Repo(we)r Greece να πολεμήσει. Τον κακό Έλληνα που έληξε. Ένας λαός που κάποιοι τον θεωρούν μάλλον γιαούρτι.

Μπορεί και να ακούγομαι ελαφρώς αιθεροβάμων αλλά όσο διάβαζα για το Repo(we)r Greece και όσο μιλούσα με έναν από τους ανθρώπους που το τρέχουνε, το πιστεύουν και (πιστέψτε με) ξέρουν πως να το κάνουν, αισθάνθηκα λίγο καλύτερα. Δεν ξέρω… Μακάρι να το αισθανθείτε και εσείς γιατί νομίζω πως αξίζει έστω και σαν προσπάθεια.

———————

Ιανουαρίου 2nd, 2014Ο/Η «Το μώλυ» είπε…

31 Ιανουάριος 2008 2:16 μμ, @ «press-gr» (: ΠΌΤΕΕΕΕΕ;;;;)*,


Σήμερα,

Συνέχεια εδώ  http://gkdata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου