Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Tο σχέδιο για την επόμενη μέρα, απλώς δεν υπήρχε...


Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ από μνησικακία, διότι οι εργαζόμενοι απεργούσαν και δεν μετέδιδαν την εικόνα από τις διεθνείς επαφές του Πρωθυπουργού σε Ελλάδα και εξωτερικό, και θέλοντας να ικανοποιήσει το αίτημα της Τρόικα για απολύσεις, αν και η εταιρεία δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό.
Ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, ανέλαβε την επαναλειτουργία της ΝΕΡΙΤ μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ. Ως σήμερα, δεν παρουσίασε ούτε στη Βουλή, ούτε στα ΜΜΕ (πχ συνέντευξη Τύπου) ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο με τον αριθμό των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων και των υπόλοιπων λειτουργιών της ΝΕΡΙΤ. Μιλάει για ένα ή και δύο κανάλια- ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη- και ενώ εκπέμπει ήδη το μόρφωμα του υπουργείου οικονομικών με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “Δημόσια Τηλεόραση” με υποχρέωση κάλυψης της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ποιο είναι λοιπόν το σχέδιο της ΝΕΡΙΤ; Ποιος το συνέταξε; Και ποιοι είναι οι στόχοι της; Για παράδειγμα, κανείς ως σήμερα δεν έχει απαντήσει αν θα διεκδικεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το Champions League;


Όλες οι κινήσεις δείχνουν πως το σχέδιο για την επόμενη μέρα, απλώς δεν υπήρχε. Υφίστατο μόνο η οδηγία για μια αδύναμη δημόσια τηλεόραση. Αυτό που υπήρξε και ικανοποιήθηκε ήταν η απαίτηση των εκπροσώπων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών για τη μείωσης της δύναμης της κερδοφόρου ΕΡΤ με την κατάργηση της ΕΤ1, τη διάλυση του ενημερωτικού τομέα, τη μείωση του ανταποδοτικού και την απαγόρευση μετάδοση του Euronews.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου