Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γ. Παπαθανασίου νέος πρόεδρος των ΕΛΠΕ.. ο άνθρωπος που το 15% το έκανε 5% και έριξε την Ελλάδα στην καταστροφή... δεν έχουν το θεό τους


Nέος Πρόεδρος διορίσθηκε, από το Ελληνικό Δημόσιο, στα Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ o πρώην υπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου, στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους, Χρήστου -Αλέξη Κομνηνού.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ομίλου. Ο κ. Παπαθανασίου γεννήθηκε, το 1954, στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Κατάγεται από το Βλαχόραφτι Γορτυνίας, του Νομού Αρκαδίας και, είναι δεύτερος ξάδελφος του Θεόδωρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου (της γνωστής οικογένειας των βιομηχάνων).

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και άσκησε το επάγγελμα του εμπόρου ειδών τεχνολογικού εξοπλισμού κτιρίων μέχρι το 2002. Στις εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Από το 2004 μέχρι το 2009 διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης και στη συνέχεια Οικονομίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαθανασίου τοποθετήθηκε στο ΔΣ της εταιρίας με πρόταση του υπουργείου Οικονομικών. Ο πρώην πρόεδρος κ. Χ. Κομνηνός παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Με λίγα λόγια, ο Γιάννης Στουρνάρας διόρισε σε θέση ευθύνης τον άνθρωπο που διαχειρίστηκε το 2009 την εθνική οικονομία εκτοξεύοντας το έλλειμμα πάνω από το 15% παρόλο που ο προϋπολογισμός προέβλεπε έλλειμμα της τάξεως του 2%. Θυμίζω ότι ο κ. Στουρνάρας είναι μεταξύ αυτών που μόχθησαν για να εξαλειφθεί 4 ολόκληρα χρόνια μετά το δυσθεώρητο έλλειμμα που άφησε πίσω του ο πλήρως αποτυχημένος Παπαθανασίου των greek statistics.

Αυτό το έλλειμμα οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και στη συνέχεια στη λύση που της πρότεινε η Τρόικα. Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ που δεν εμπόδισε τον διορισμό του. Αναρωτιέμαι τι είδους αλληλεγγύη αξίζει σε μια χώρα που επιβραβεύει με τέτοιο τρόπο αυτούς που τη διέλυσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου