Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Επείγουσα ενημέρωση προς μηχανικούς ...

Ο διορισμένος πρόεδρος του καταληστευμένου ΕΤΑΑ Σελλιανάκης εκδικητικά ζητάει τη συνδρομή του υπουργείου να τον “σώσει” από την “ομάδα των μηχανικών” που δεν τον αφήνουν να στείλει στην καταστροφή ανθρώπους που το μόνο τους φταίξιμο είναι ότι δεν έχουν δουλειά για να πληρώνουν τον αμείλικτο κεφαλικό φόρο που ονομάζεται ¨ασφαλιστική εισφορά” και ότι οι υπερχρεωμένοι πολίτες με επαχθή χρέη τολμάνε να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους…

Επισυνάπτεται η “αλληλογραφία” μεταξύ Βρούτση και Σελλιανάκη εις βάρος των ασφαλισμένων με οφειλές στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Διαδώστε το σε όσους γνωρίζετε.
[ ]έγγραφα από εδώ: etaa_keao-1

Συνειδητοποιούμε οτι:

α) το Υπ. “Εργασίας, Ασφάλισης κλπ” και ο κος Βρούτσης στις 19/2 καλεί το ΕΤΑΑ και τον τοποθετημένο από αυτόν (και τη συγκυβέρνηση τους) πρόεδρο του κο Σελιανάκη, ώστε να προωθήσει άμεσα τις “ληξιπρόθεσμες οφειλές” των ασφαλισμένων μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων κλπ προς το ΚΕΑΟ, υλοποιώντας τις διατάξεις του Ν.4172/2013, προσφεύγοντας φυσικά και σε απειλές για “ποινικές, πειθαρχικές και αστικές ευθύνες”.

β) Το ΕΤΑΑ και ο Πρόεδρος του, μία μόλις ημέρα μετά (20/2 απίστευτη ευκινησία για δημόσια υπηρεσία, δε βρίσκεται?) προωθεί τις απειλές του κου Βρούτση, προς τα αντίστοιχα Ταμεία και τις Διευθύνσεις Εισφορών τους. Φυσικά ως πρόθυμος και διορισμένος υπάλληλος των μνημονιακών πολιτικών δεν ξεχνά να μεταφέρει και τη δυσαρέσκεια του για τις κινητοποιήσεις της ανοικτής συνέλευσης μηχανικών (αλλά και για τη στάση μελών της διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ) και εγκαλεί τα ταμεία να προχωρήσουν σε “αυτόματη” διαβίβαση των Πράξεων Βεβαίωσης Οφειλής.

Και όλα αυτά τη στιγμή που επενέρχεται το θέμα των ληστρικών αυξήσεων εισφορών αλλά και έχει μπλοκαριστεί η οποιαδήποτε διαδικασία σφραγίσματος βιβλιαρίων ακόμα και σε συναδέλφους με μεγάλα προβλήματα υγείας, αυτών και των οικογενειών τους.
Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης και των εντεταλμένων οργάνων της απέναντι στους εργαζόμενους μηχανικούς με στόχο την οικονομική, ασφαλιστική και επαγγελματική εξόντωση μας. Δε θα το επιτρέψουμε. Όλοι τη Δευτέρα 24/2 στις 9:30πμ στο ΤΣΜΕΔΕ, κανένας συνάδελφος να μη λείψει από τη μεγάλη κινητοποίηση της Πέμπτης 27/2 στις 2:30μμ στο ΕΤΑΑ (μάρνη 22). Απαιτούμε:
Να μην αποσταλούν στοιχεία και Πράξεις Βεβαίωσεις Οφειλής στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών- ΚΕΑΟ*,
Καμία αύξηση των ήδη υπέρογκων εισφορών, δραστική μείωση τους (και αναδρομικά)
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους ανεξάρτητα από οφειλές,
Άρση των άθλιων όρων διακανονισμού οφειλών,
Επίσημη αναγνώριση των ανέργων και υπό-απασχολούμενων συναδέλφων και στήριξη τους με επίδομα ανεργίας,
Μη υποχρέωση καταβολής εισφορών σε όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα,
Προστασία χαμηλόμισθων συναδέλφων,
Ασφαλιστική ενημερότητα για όλους τους μηχανικούς που δεν είναι εργοδότες και δεν οφείλουν εργοδοτικές εισφορές,
Οι φορείς των ασφαλισμένων να μεριμνήσουν επιτέλους για την προστασία των ασφαλισμένωνΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.

ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Πηγή: http://synelefsimixa...


Δευτέρα 24/02 στις 9:30 δυναμική διαμαρτυρία στο ΤΣΜΕΔΕ για την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το ΚΕΑΟ (Κολοκοτρώνη 4).

Τη Δευτέρα 24/02 από τις 9:30πμ η ανοικτή συνέλευση μηχανικών θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στο ΤΣΜΕΔΕ για τη διεκδίκηση του αυτονόητου. Του δικαιώματος να έχουμε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο εμείς όσο και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας μας.

H παρέμβαση πρέπει να είναι δυναμική και μαζική για τον επιπλέον λόγο ότι έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του ΚΕΑΟ. Έχει σταλεί έγγραφο από το Υπουργείο Εργασίας, με διαδικασία fast track, να σταλούν άμεσα τα στοιχεία των οφειλετών του ασφαλιστικού ταμείου. Επειδή η εξέλιξη αυτή είναι εξέλιξη της τελευταίας στιγμής οφείλουμε όλοι μαζί την Δευτέρα να κινητοποιηθούμε προκειμένου να εκδηλώσουμε την αντίθεση μας στην απεχθή αυτή πολιτική στάση του Υπουργείου και ενδεχομένως του Ταμείου μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς οι οποίοι, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε, αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ να συμπορευτούν με την απαίτηση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών για καθολική Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη δίχως προϋποθέσεις. Η απάντηση στο συλλογικό πρόβλημα δίνεται μόνο συλλογικά. Όσο περισσότερες αιτήσεις-ενστάσεις συναδέλφων κατατεθούν στο πρωτόκολλο του ταμείου προς τη ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ για θεώρηση βιβλιαρίων σε συνδυασμό με την ακόμα πιο έντονη παρουσία μας στα συλλογικά όργανα του ΤΣΜΕΔΕ, τόσο πιο γρήγορα θα υλοποιηθεί το παραπάνω αίτημα. Έως ότου κερδηθεί το αναφαίρετο δικαίωμα για υγειονομική κάλυψη σε όλους τους ασφαλισμένους (έχουν ή όχι άμεση ανάγκη, έχουν ή όχι χρέη-οφειλές). Η δράση και συμμετοχή όλων με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια δίνουν τις απαντήσεις στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι μηχανικοί.

Υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς , κλπ) που χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αυτή την στιγμή το δικαίωμα στη ζωή τους εξαρτάται από την γραφειοκρατία ή την ερμηνεία του υπαλληλικού κώδικα από τον εκάστοτε Διευθυντή του τμήματος Εισφορών του Ταμείου μας. Οφείλουμε όλοι οι συνάδελφοι μηχανικοί να είμαστε εκεί μαζί τους να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα αυτονόητα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους συναδέλφους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς , κλπ) και χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αυτή την στιγμή διακυβεύεται το δικαίωμα τους στη ζωή. Οφείλουμε όλοι οι συνάδελφοι μηχανικοί να είμαστε εκεί μαζί τους να διεκδικήσουμε μαζί τα αυτονόητα. Καλούμε την διευθύντρια του τμήματος εισφορών να προχωρήσει άμεσα στο σφράγισμα των βιβλιαρίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ταμείου να στηρίξουν τον αγώνα που κάνουμε για να σφραγιστούν τα βιβλιάρια των συναδέλφων που έχουν συνθλιβεί οικονομικά από την κρίση και τα μνημόνια, για να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο στο ΚΕΑΟ

[ ]Η επιστολή της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών προς τους υπαλλήλους του ΤΣΜΕΔΕ- ΕΤΑΑ από εδώ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΑΑ

[ ]Η προηγούμενη κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ http://synelefsimixa...
Δευτέρα 24/02 στις 9:30πμ καλούμε τους συναδέλφους ανασφάλιστους ή μη, σε μαζική και δυναμική διαμαρτυρία στο ΤΣΜΕΔΕ για το θέμα των Ανασφάλιστων και ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης καθώς και το ΚΕΑΟ,
Πέμπτη 27/02, στις 2:30μμ στο ΕΤΑΑ, μαζική συγκέντρωση, παράσταση, διαμαρτυρίας για να μην περάσουν οι αυξήσεις και για το σύνολο των αιτημάτων μας


Πηγή: http://synelefsimixa...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου