Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Τα μεγάλα κόμματα εξευτελίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση

«Τα μεγάλα κόμματα κάνανε τεράστιο λάθος με το να εξευτελίσουν την τοπική αυτοδιοίκηση περιφέροντας το δίσκο της υποψηφιότητας», τόνισε ο δήμαρχος ...
της Αθήνας Γιώργος Καμίνης μιλώντας στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση υποστήριξης της νέας υποψηφιότητάς του για τον Δήμο της Αθήνας, που διοργάνωσαν η Κίνηση Πολιτών για μία «Δυναμική Ελλάδα», καθώς και η «Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση».

«Μπαίνουμε σε μια σκληρή μάχη, περισσότερο σκληρή από την προηγούμενη» τόνισε ο Γ. Καμίνης. Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του στο δήμο της Αθήνας ο κ. Καμίνης σημείωσε πως ο κόσμος δεν ξέρει πως λειτουργεί ένας δήμος, ομολογώντας πως και ο ίδιος στην αρχή δεν γνώριζε. «Πήγανε να μας εμφανίσουν ότι δεν υπάρχουμε», τόνισε σχολιάζοντας πως για ένα μεγάλο διάστημα ήταν εξαφανισμένος, διότι υπήρχε μια ετερόκλητη δημοτική ομάδα, με παραιτήσεις αντιδημάρχων με αφορμή την υπόθεση του Μεγάρου Υπατία, ενώ η διοικητική δομή του δήμου όταν παρέλαβε τον δήμο ήταν διαλυμένη. «Η τριβή με την πραγματικότητα μας ωρίμασε», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο κ. Γ. Καμίνης ανέλυσε την πορεία οικονομικής εξυγίανσης που ακολούθησε η δημοτική αρχή με την σημαντική μείωση των χρεών του δήμου προς τράπεζες και ιδιώτες, σε μια περίοδο που η κρατική επιδότηση μειώθηκε κατά 60% σε σχέση με το 2009, υπογραμμίζοντας πως «ο Δήμος Αθηναίων αυτή τη στιγμή δεν έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα».

Κάνοντας αναφορά στην «ανθρωπιστική κρίση που βρέθηκε μπροστά ο δήμος», τόνισε οι δομές προσαρμόστηκαν σε άλλα μεγέθη, αναζητήθηκαν νέοι τρόποι παρέμβασης με συνεργασίες με εταιρείες, με την παράλληλη εξασφάλιση 120 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους. Στη συνέχεια ο δήμαρχος της Αθήνας μίλησε για τη σύνδεση του δήμου με την κοινωνία των πολιτών και ομάδες εθελοντών, τη διαφάνεια σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τονίζοντας τα προβλήματα που εμφανίστηκαν και την αρρυθμία που προκάλεσε η διάλυση της δημοτικής αστυνομίας.

Υπογραμμίζοντας τη φθορά και τη δυσκολία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του υπογράμμισε την κεντρική θέση του προγράμματος του για μητροπολιτική δομή σε όλο το λεκανοπέδιο. «Δεν μπορεί το λεκανοπέδιο να λειτουργεί με 66 δήμους. Βασικός άξονας είναι ένας άνθρωπος να έχει την ευθύνη», προσθέτοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Και η δημιουργία ενός μητροπολιτικού δήμου είναι μία από αυτές. Πρέπει να το καταλάβει πλέον το πολιτικό σύστημα».

Ερωτηθείς για τους συνυποψηφίους του στην μάχη για το δήμο της Αθήνας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου απέφυγε να τοποθετηθεί, ενώ σχετικά με δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν να προηγείται έναντι των αντιπάλων του, τόνισε πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να σχηματιστεί μια εικόνα.

Εκ μέρους της «Δυναμικής Ελλάδας» ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε πως «η υποστήριξη στον Γιώργο Καμίνη είναι αυτονόητη». «Είμαστε δίπλα σε έναν άνθρωπο αυτοδημιούργητο, σε έναν πετυχημένο δημόσιο λειτουργό, σε έναν βαθύτατα δημοκρατικό άνθρωπο που αξίζει να επανεκλεγεί δήμαρχος της Αθήνας όχι για τον ίδιο, αλλά για όσους κατοικούν σε αυτή την πόλη», είπε.

Ο Περικλής Βασιλόπουλος από την μεριά της «Ένωσης Πολιτών για την Παρέμβαση», τόνισε πως «ο Γ. Καμίνης έδειξε, ενάντια σε αυτούς που πίστευαν το αντίθετο, ότι μπορεί και συνδυάζει τσαγανό και χαμηλό προφίλ», ενώ ο Νίκος Μουζέλης στη σύντομη παρέμβαση του σημείωσε πως «όσοι νοιάζονται για την Αθήνα ανεξαρτήτως κόμματος πρέπει να ψηφίσουν τον κ. Καμίνη».
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου