Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: Για την “ανανέωση” προσώπων και άλλα φαιδρά παρόμοια...δεν ψηφίζω Σύριζα γιατί δεν ήμουν ποτέ Πασοκ...


Τρίβουν να χέρια τους τα κυβερνητικά επιτελεία από το πως χειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές. Η επιλογή να δώσει την εκλογική μάχη αναζητώντας εναγώνιαεκλογικούς μηχανισμούς και πρόσωπα με τα ίδια κριτήρια και τις ίδιες πολιτικές πρακτικές που ακολουθούν τα αστικά κόμματα για να διαμορφώσουν την εκλογική τους πελατεία, πιστοποιεί την πολιτική ανικανότητα να μετατρέψει την κοινωνική πόλωση σε δύναμη ανατροπής και ρήξης.

Σε αυτές τις πρακτικές καταφεύγουν εκείνοι που έχουν αμφιβολίες στη διακριτότα της της ταυτότητάς τους και επιδιώκουν με άλλους τρόπους να διαμορφώσουν την εκλογική τους δύναμη.


Ο κόσμος ούτε χαζός είναι ούτε κουτόχορτο μασάει. Οι πολιτικές πρακτικές που δανείζεται ο ΣΥΡΙΖΑ από το στρατόπεδο του αντιπάλου δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες έντονης κοινωνικής πόλωσης. Φαίνεται ότι δεν έχει διδαχτεί τίποτα από την δημοσκοπική στασιμότητα των ποσοστών του και την ανικανότητα του να αποτελέσει τον πολιτικό εκφραστή αυτής της πόλωσης. Δεν έχει διδαχτεί επίσης τίποτα από το παράδειγμα της “χρυσής αυγής”, η οποία παρ' όλο ότι η ηγεσία της βρίσκεται στην φυλακή και δεν διαθέτει τα “λαμπερά” πρόσωπα για να διεισδύσει στο εκλογικό σώμα, διεκδικεί να καταγραφεί ως το τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.


Η προβαλλόμενη “ανανέωση” προσώπων δεν μπορεί να αντισταθμίσει την έλλειψη “ανανέωσης” της πολιτικής. Είναι ένα παραμύθι κυρίως για εσωτερική κατανάλωση. Ο κόσμος δεν τσιμπάει γιατί γνωρίζει ότι αυτή η “ανανέωση” δεν υπάρχει....





δεν ψηφίζω Σύριζα γιατί δεν ήμουν ποτέ Πασοκ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου