Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

4 ήρωες δημοσιογράφοι εναντίον του Συνδικάτου της Μαφίας των Κρατιστών

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Η κυβέρνηση, την ώρα που στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα με την υπερφορολόγηση, ταυτόχρονα πανηγυρίζει, αυτοθαυμάζεται και μοιράζει προεκλογικό "πλεόνασμα".

'Οσο για τις μεταρρυθμίσεις; Συντηρεί τους φόρους υπέρ τρίτων, αναβάλλει την άρση των στρεβλώσεων στην αγορά για να ικανοποιεί τις συντεχνίες και τους γνωστούς πελάτες της.

Aυτή η ανακοίνωση της Δράσης τα λέει όλα για τον νοσηρό τρόπο που οι κρατιστές πολιτικοί κυβερνάνε την χώρα από το 1974 ως σήμερα ατιμάζοντας έναν ολόκληρο λαό για χάρη του Δημοσίου. Ακόμη και ο Καραμανλής, ο ιδρυτής της ΝΔ, υπέστη κρίση σοσιαλμανίας κι άρχισε να κυνηγάει τους βιομηχάνους της εποχής.

Φτάσαμε λοιπόν, μετά από μια ολόκληρη μεταπολίτευση διακυβέρνησης της χώρας από τους κρατιστές, να χρεοκοπήσουμε και να γίνουμε οι ζητιάνοι της Ευρώπης και για μια ακόμη φορά ο περίγελος του πλανήτη.

Παρόλα αυτά οι κυβερνώντες συνεχίζουν αθεράπευτοι το έπος του κρατισμού. Κάποιοι μάλιστα από δαύτους έχουν και θράσος μια και τολμούν να εμφανίζονται σε φόρα και εκδηλώσεις με θέμα τις μεταρρυθμίσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κλόουν των μεταρρυθμίσεων Κυριάκος Μητσοτάκης για τον οποίο διαβάζουμε σε email του ΕΛΙΑΜΕΠ ότι θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα Μεταρρυθμίσεις και Οικονομική Ανάπτυξη.

Προφανώς ο άνθρωπος μας δουλεύει.

Σαν υπουργός είναι πιο αργόσυρτος και πιο κρατιστής από τον Μανιτάκη. Είναι, για το αντικείμενό του. ο πλέον αποτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης σε ένα υπουργείο από το οποίο εξαρτάται η επιβίωση της χώρας.

Το δημόσιο-κτήνος οδηγεί την Ελλάδα σε αφανισμό μπροστά στον οποίο η Μικρασιατική Καταστροφή θα μοιάζει με εκπομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου.

Ο Μητσοτάκης λοιπόν, ο οποίος δίνει προαγωγές με κομματικά κριτήρια, ο Μητσοτάκης που δεν έχει κάνει καμία αξιολόγηση στο Δημόσιο, ο Μητσοτάκης που δεν διαθέτει το πολιτικό σθένος να παραιτηθεί, ετοιμάζεται να πάρει μέρος σε συζήτηση με θέμα τις μεταρρυθμίσεις και την Ανάπτυξη. Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο εάν σ΄αυτή τη χώρα δεν ήταν διοικητής του ΙΚΑ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος-πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ, γαμώ τα προσόντα-και επικεφαλής του πρώην ΤΕΒΕ ένας άλλος συνδικάλας, γαλάζιος αυτή τη φορά.

Μιλάμε για καταραμένη χώρα, φτυσμένη από το Θεό και κυρίως από τους πολίτες που την κατοικούν. Οι νεοέλληνες οι οποίοι γερνάνε πρόωρα και από τα 15 τους- σαν χρυσαυγίτες- διηγούνται ιστορίες από την Αρχαία Ελλάδα και περιμένουν να διορισθούν στο Δημόσιο. Ή να τους βολέψει ο βλαχοδήμαρχος που κάνει μπίζνες με τους εργολάβους που φτιάχνουν τους δρόμους, τις πινακίδες με τα απαγορευτικά και με τους τσοντοκαναλάρχες που έχουν εταιρείες με υπαίθρια διαφήμιση. Ζούμε στην Ελλάδα του "Ψησταριές, ο Λεωνίδας" που είχε και τσοντοκάναλα τότε που οι τσόντες ήταν δυσεύρετες-τώρα πιο σκληρό πορνό από εκείνο της πλατείας Συντάγματος δεν υπάρχει.

Οι κρατιστές κυβερνώντες λοιπόν αφού για 4 ολόκληρα χρόνια οδηγούν τους πολίτες στις ουρές του Άουσβιτς, της ΔΕΗ έρχονται να μοιράσουν 500 εκατομμύρια δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα.

Το πρωτογενές πλέονασμα είναι οι γιαγιάδες που αιωρούνται στους σκουπιδοτενεκέδες για να μπορούν να προσλαμβάνουν κηφήνες- δήθεν δημοσιογράφου-ς στην ΕΡΤ, αυτό το έπος της αρπαχτής, της τηλετύφλωσης, του βολέματος των δικών μας παιδιών. Είναι ανίκανοι να κλείσουν την ΕΡΤ γιατί στην πραγματικότητα θέλουν ένα κανάλι για να παρελαύνουν οι κακομούτσονοι της πλατείας Συντάγματος και να μας θυμίζουν πόσο τους μοιάζουμε για να μην ξεχνιόμαστε.

Τουρκόσποροι είμαστε, σπιούνοι, χαφιέδες κι ένα μάτσο χάλια. Και πάνω απ΄ όλα μουτζαχεντίν του Δημοσίου. Βλέπεις τον Τσίπρα για παράδειγμα να αγκαλιάζει τους συνδικαλιστές του σαπισμένου ΠΑΣΟΚ και λες αλίμονο τι άλλο κακό μας περιμένει.

Μόνο τις καθαρίστριες, που είναι γυναίκες και αδύναμες, βρήκαν το σθένος να απολύσουν οι σαδιστές καρατιστές της εξουσίας.

Αναρωτιέμαι: o Στουρνάρας-που σαν άνθρωπος μου είναι συμπαθής- όπως και ο Παπασταύρου, για ποια Ελλάδα δίνουν μάχες και ξενυχτάνε με τους Τροικανούς. Για την Ελλάδα του χυδαίου Δημοσίου που μας οδήγησε στην κόλαση;

Πως αισθάνεται ο Στουρνάρας για το κηφηναριό του Δημοσίου που εξακολουθούν να παραμένουν καμουφλαρισμένοι σε διάφορους οργανισμούς και να απολαμβάνουν μισθούς- ρετιρέ και πρωτοφανή προνόμια; Πως αισθάνεται που ακόμη κι αυτοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα επιστρέφουν πιο δυνατοί και δικαιωμένοι από το ΣτΕ;

Για ποιο κράτος θυσιάζονται οι πολίτες στις ουρές του Άουσβιτς;
Και το πιο προκλητικό είναι η σιωπή των ΜΜΕ. Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι δημοσιογράφοι που αγωνίστηκαν κατά του κομματικού κράτους: Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Θανάσης Μαυρίδης, Γιώργος Κράλογλου, Κώστας Στούπας.Αγωνίστηκαν και εξακολοθούν με συνέπεια να χτυπάνε το άθλιο κράτος των κομματικών στρατών.

Είναι τόση δε η γελοιότητα των κρατιστών που μας κυβερνάνε που μόλις σήμερα η κυβέρνηση πρότεινε στον 78χρονο βουλευτή Ζαχαράκη της ΝΔ να αναλάβει τον ΟΠΑΔ! Παρότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι φωτεινό μυαλό και μοναδικός, η αποδοχή της θέσης τον ακυρώνει. ( Στον διόρισμό του-για την ιστορία το λέμε-αντιτάχθηκε η βουλευτής Μάρκου).

Την ίδια ώρα από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα μόνο δύο κόμματα αντιστέκονται στον νοσηρό κρατισμό: Η Δράση και Το Ποτάμι.

Από κει και πέρα το χάος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου