Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Aνάρτηση του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη στη σελίδα του στο FB.

"ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Είμαστε αδιόρθωτοι και σας το λέμε. Εσείς θα φταίτε αν μας ψηφίσετε.
Το 2009 η ελληνική Βουλή ψήφισε προϋπολογισμό με έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης 5 δις ευρώ και στο τέλος της χρονιάς ξόδεψε 36 δις ευρώ. Υπέρβαση 31 δις ευρώ ή για να έχετε μια ρεαλιστική εικόνα δαπανήθηκε τότε σε 12 μήνες καθ' υπέρβαση του προϋπολογισμού ποσό ισοδύναμο με πάνω από μια δεκαετία χαράτσι της ΔΕΗ. Θα πληρώνετε για 10 χρόνια χαράτσι (ή το νέο φόρο ακινήτων), για να ξεπληρώσετε αυτά που δαπανήθηκαν εκτός προϋπολογισμού, σε ένα μόνο χρόνο. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας ήταν τότε ο κ. Γ. Παπαθανασίου. Άνθρωπος προσωπικά συμπαθής, που είχε όμως την ευθύνη για τα 3/4 αυτής της διαχείρισης και για το γεγονός ότι η έκταση του εκτροχιασμού κρύφτηκε και από την ΕΕ και προπαντός από τον ελληνικό λαό. Πριν μερικές μέρες ο κ. Παπαθανασίου διορίστηκε από το υπουργείο των Οικονομικών στα ΕΛΠΕ, όπου κατέλαβε τη θέση του Προέδρου. Μια από τις καλύτερες θέσεις που μπορεί να προσφέρει το ελληνικό δημόσιο. 

Η υπόθεση αυτή έχει πολλαπλά μηνύματα και διδάγματα. 
Πρώτο μήνυμα. Ο εκτροχιασμός και η καταστροφή δεν ήταν προσωπική υπόθεση του κ. Παπαθανασίου. Τα δύο κόμματα που ασκούν την εξουσία ανταμείβοντάς τον μας λένε ότι αναλαμβάνουν συλλογικά την ευθύνη, ότι καλώς δανειστήκαμε και θα το κάνουμε και πάλι μόλις έχουμε την ευκαιρία. Και στέλνουν το μήνυμα σε όποιον βρεθεί στη θέση του κ. Παπαθανασίου, να έχει την ατομική ευθύνη του επόμενου εκτροχιασμού και της επόμενης χρεοκοπίας, ότι όχι μόνο δεν θα έχει την παραμικρή επίπτωση για όσα θα υπογράψει, αλλά θα ανταμειφθεί και από πάνω για αυτό. 
Δεύτερο μήνυμα, προς τους Ευρωπαίους και την τρόικα. «Μην μας εμπιστεύεστε, πάρτε κι άλλα μέτρα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, είμαστε αμετανόητοι». Μόνο στα λόγια θέλουν δηλαδή να φύγει η τρόικα και το μνημόνιο. Οι πράξεις τους λένε στην Ευρώπη ότι «όσο είμαστε εμείς στην κυβέρνηση η Ελλάδα πρέπει να έχει μνημόνιο και ελέγχους, αλλιώς θα χάσετε τα αυγά και τα πασχάλια».
Όσο λοιπόν θα τους ψηφίζετε και δεν θα τολμάτε να ψηφίσετε σχηματισμούς όπως η Δράση που λένε την αλήθεια και προτείνουν τη μόνη ρεαλιστική λύση για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο (λιγότεροι φόροι-λιγότερο κράτος-περισσότερος ιδιωτικός τομέας-παρισσότερη παραγωγή), τόσο θα μένουν αδιόρθωτοι και η Ελλάδα παγιδευμένη.
Υ.Γ.1 Ο κ. Γ. Παπανδρέου μιλά, για το θέμα κατόπιν εορτής. Όταν ήταν ΠΘ δεν προχώρησε την έρευνα της ελληνικής χρεοκοπίας, όχι για να προστατεύσει τη χώρα (αν δει κανείς τι έλεγε διεθνώς αυτό ελάχιστα τον απασχολούσε), αλλά γιατί και το δικό του κόμμα ξόδευε κάθε χρόνο 10 δις παραπάνω από ό,τι ψήφιζε η Βουλή. Για να δηλαδή κρύψει το ένοχο παρελθόν των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στις οποίες ήταν κορυφαίος υπουργός. 
Υ.Γ.2 Ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά τηρεί σιγή ιχθύος. Είναι η αντιπολίτευση που έχει ειδικευτεί να πετά την μπάλα στην εξέδρα. Ο λόγος είναι ότι θα ήθελε πολύ να κάνει ό,τι ακριβώς έκαναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να δανειστεί και να ξοδέψει, να δανειστεί και να ξοδέψει, να δανειστεί και να ξοδέψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου