Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η εταιρεία HB BODY ΑΒΕΕ εξάγει χρώματα και δείχνει το μέλλον για μια άλλη Ελλάδα

Αθόρυβα και διακριτικά από το 82 δίνει δουλειά σε 250 άτομα και φέρνει συνάλλαγμα από το εξωτερικό στην Ελλάδα... για κάποιους που νομίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί και σε άλλους τομείς εκτός του τουρισμού...
Η εταιρεία HB BODY ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1982 με σκοπό την παραγωγή και διάθεση προϊόντων επισκευής αυτοκινήτων. Εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Η εταιρεία είναι κυρίως εξαγωγική, με το 85% των προϊόντων της να εξάγεται σε 55 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα κατέχει ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά. Διαθέτει θυγατρικές εταιρείες με ίδιες εγκαταστάσεις στη Βρετανία, στη Βουλγαρία και στη Σερβία ενώ παράλληλα διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο Αττικής.



Προσωπικο.

Η εταιρεία απασχολεί προσωπικό 250 ατόμων περίπου, αριθμός ο οποίος αυξάνεται κάθε χρόνο με αντιστοιχία 1 πτυχιούχος ανώτατης σχολής σε κάθε 5 εργαζόμενους. Μεταξύ αυτών είναι χημικοί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, παρασκευαστές, προγραμματιστές κ.α.
Εγκαταστασεις - Επενδυσεις.


Η εταιρεία σήμερα αναπτύσσεται στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. στη Σίνδο, αλλά και στην Αθήνα σε συνολική επιφάνεια 120.000 τ.μ. με στεγασμένους χώρους 90.000 τ.μ. από τα οποία 80.000 τ.μ. καλύπτουν χώρους παραγωγής και αποθήκευσης και τα υπόλοιπα 10.000 τ.μ. τμήμα έρευνας – ανάπτυξης και ποιοτικού ελέγχου, γραφεία διοίκησης, εκπαιδευτικό κέντρο με φούρνους βαφής καθώς και αμφιθέατρο 120 θέσεων με ταυτόχρονη μετάφραση σε 3 γλώσσες όπου εκπαιδεύονται βαφείς αυτοκινήτων από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Η εταιρεία την προηγούμενη τριετία πραγματοποίησε επενδύσεις σε κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας € 21 εκατομμυρίων ολοκληρώνοντας και την πλήρη αυτοματοποίηση όλων των γραμμών παραγωγής καθιστώντας την εταιρεία την πλέον αυτοματοποιημένη και σύγχρονη μονάδα παραγωγής επισκευαστικών προϊόντων και χρωμάτων αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Νέο επενδυτικό πρόγραμμα αξίας € 10 εκατομμυρίων αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή τριετία και αφορά, εκτός των άλλων, μια ολοκαίνουργη μονάδα τελευταίας τεχνολογίας 3.500 τ.μ. σε οικόπεδο 12.000 τ.μ. για την παραγωγή και συσκευασία βερνικιών, σκληρυντών και διαλυτικών. Η εταιρεία διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγή και logistics αποθήκη άδειων κουτιών, όπου 7.000 παλέτες αποθηκεύονται μέσω υπολογιστή. H μόνη στην Ελλάδα και μεταξύ ελαχίστων στην Ευρώπη. Σε εξέλιξη βρίσκεται επένδυση € 1,5 εκατομμυρίων για το νέο ιδιόκτητο κέντρο διανομής στη Βουλγαρία σε οικόπεδο 5.000 τ.μ.. Το 2007 η εταιρεία επένδυσε € 2 εκατομμύρια για το κέντρο διανομής των προϊόντων της στο Bristol της Βρετανίας.
ISO 9001.

Το 1998 η εταιρεία απέκτησε το πιστοποιητικό ISO 9001 από τον οργανισμό TUV Γερμανίας. Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί την επίσημη εγγύηση όσο αφορά την εξασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της στο σχεδιασμό, ανάπτυξη, παραγωγή, διάθεση και service.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου