Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Συνεργάτης των πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου o Γκίκας Χαρδουβελης... μα ποιος είναι;; ... ούτε ο φορεστ γκαμπ..

Υπήρξε συνεργάτης των πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου - Παρελθόν ο Γιάννης Στουρνάρας, που εικάζεται ότι θα μετακινηθεί στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών στη θέση του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος απομακρύνθηκε από το υπουργικό συμβούλιο. 


Στις θέσεις τους παραμένουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. 

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να οριστεί στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών υπήρξε συνεργάτης των πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου.

Το βιογραφικό του Γκίκα Χαρδούβελη

Ο κ. Γκίκας Α. Χαρδούβελης είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Οικονομικός Σύμβουλος & Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της EUROBANK. 

Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοε.2011 - Μάιος 2012) διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions του Surrey Business School. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC. Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard. Είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983), και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978). Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989), και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Rutgers University- Νέα Υερσέη (1989-1993).

Την τετραετία 2000-2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος(1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).

Το επιστημονικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά κύρους, συμπεριλαμβανομένων το American Economic Review, Journal of Finance, The Review of Financial Studies, The Quarterly Journal of Economics, The Journal of Monetary Economics, The Review of Economics and Statistics, κ.ά. Στο παρελθόν (1989-1995), οι βιβλιογραφικές αναφορές στο επιστημονικό του έργο τον ανέδειξαν στους 50 κορυφαίους στον κόσμο στον ευρύτερο τομέα της εφαρμοσμένης οικονομετρίας (βλ. Badi H. Baldagi, “Applied Econometrics Rankings: 1989-1995” Journal of Applied Econometrics, 1999, 14:423-441). 

Επίσης, οι εργασίες του στο θέμα των υποχρεωτικών καταβολών ασφάλειας (margin requirements) συνέδραμαν ουσιαστικά στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε δείκτες μετοχών στις Η.Π.Α.

και με το λαλιωτη... που να είναι άραγε αυτό το φρούτο ;;; 
και παχτα και με παπαντωνιου .... 
να τους κράταγε τα λογιστικά βιβλία άραγε;;;; 
και με παπανταιμον... πρέπει να είναι τρομερός λογιστικος.... 

και με χυτηρη... τι στο διάολο ... τι ξέρει ρε παιδιά αυτός και δεν υπάρχει άλλος κανείς ...

ο ψηλός ο πικραμένος είναι ;;;; 
τι στο διάολο ποιο διάσημος και από τον ΓΑΠ ;;;; 

η συλλογή συνεχίζεται... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου