Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Alpha Bank: Προς ματαίωση η συγχώνευση με Eurobank

Προς «διάλυση» βαδίζει το σχέδιο για τη συγχώνευση των δύο μεγάλων ελληνικών τραπεζών Alpha Bank και Eurobank.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο η Alpha Bank, η Alpha Bank ενημέρωσε την Eurobank ότι μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους με το πρόγραμμα PSI, και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στον τραπεζικό τομέα, «προτίθεται να φέρει προς έγκριση στο προσεχές Διοικητικό της Συμβούλιο πρόταση για τη σύγκληση Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της με αντικείμενο την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της Τραπέζης της 15ης Νοεμβρίου 2011».

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται αναμενόμενη από την αγορά, καθώς ήταν προφανές ότι το «κούρεμα» των ομολόγων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, είχε οδηγήσει σε επιδείνωση των σχέσεων των δύο τραπεζών.
Στις 30 Ιανουαρίου, η Alpha Bank είχε ανακοινώσει ότι το χρονοδιάγραμμα, και γενικότερα η εξέλιξη της συγχώνευσης με την Eurobank, δεν ήταν δυνατόν να προσοδιορισθεί όσο ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το PSI, ενώ από την πλευρά της η Eurobank είχε πει ότι είναι σε διαβούλευση με την Alpha για να ολοκληρώσει τη διαδικασία και εκτιμούσε ότι δεν υπάρχουν λόγοι καθυστέρησης της συγχώνευσης.

Οι αντικρουόμενες ανακοινώσεις των δύο τραπεζών είχαν αποτέλεσμα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s να θεωρεί ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες για ολοκλήρωση της επιχειρηματικής κίνησης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τα οφέλη που προσδοκούσαν οι τράπεζες.

Η εξέλιξη αυτή «χαλάει» και τα σχέδια της κυβέρνησης που επιθυμεί, όπως και η τρόικα, συγχωνεύσεις στην ελληνική τραπεζική αγορά, αναφέρεται στην ανάλυση της Moody’s.
www.kathimerini.gr

 
Λυπάμαι….!!!!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο στενοχωρήθηκα… οι καημένοι οι τραπεζίτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου