Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Καίριες ερωτήσεις ψηφοφόρων στα κόμματα







Καίριες ερωτήσεις ψηφοφόρων στα κόμματα Του Αλέξη Παπαχελα
Τώρα, που έχουμε καεί μια-δυo φορές στον χυλό, δικαιούμεθα, κατά τη λαϊκή παροιμία, να φυσάμε και το γιαούρτι... Εκλογές έρχονται και είναι καιρός να ψαχνόμαστε όλοι για το τι θα ψηφίσουμε. Αυτήν τη φορά, περισσότερο από κάθε άλλη, πρέπει, νομίζω, να είμαστε όλοι καχύποπτοι και άκρως απαιτητικοί, και οι ψηφοφόροι γενικώς και εμείς οι δημοσιογράφοι.
Δικαιούμεθα, νομίζω, πρώτα απ’ όλα, να ρωτήσουμε ευθέως και χωρίς περιστροφές τους πολιτικούς αρχηγούς: «Με ποιους ακριβώς θα κυβερνήσετε, ποιους έχετε στον νου σας για τους εξής 4-5 κρίσιμους τομείς;». Και να μη δεχθούμε γενικότητες ούτε παρελκυστικές απαντήσεις του τύπου «αυτά θα τα δούμε μετά τις εκλογές». Το «μετά» είναι αύριο, και η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της μετά τον Πόλεμο. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, άλλωστε, αλλά και αλλού, ο κάθε υποψήφιος πρωθυπουργός δίνει ένα σήμα προεκλογικά για το ποιον συγκεκριμένα ακούει για την πολιτική και τα ζητήματα στους βασικούς τομείς, είτε από πολιτικά στελέχη είτε από συμβούλους.
Το δεύτερο κρίσιμο ερώτημα που πρέπει, ασφαλώς, να απευθύνουμε στους αρχηγούς των κομμάτων είναι «τι θα κάνετε με τα δημοσιονομικά, πώς θα πάτε σε πρωτογενές πλεόνασμα, τι θα κάνετε με τους δημοσίους υπαλλήλους που πρέπει να φύγουν, σύμφωνα με το δημοσιονομικό πρόγραμμα;».
Αυτά, βεβαίως, είναι ερωτήματα που αφορούν τα βασικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Αριστερά, Δημοκρατική Συμμαχία, Δράση), τα οποία δηλώνουν ότι θα σεβαστούν τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα. Οχι ότι οι υπόλοιποι πρέπει να αφεθούν να πουν το δικό τους ποίημα χωρίς να περάσουν από «Ιερά Εξέταση».
Αντιθέτως, και εκείνοι που επιμένουν ότι «λεφτά υπάρχουν» ή ότι «η Ευρώπη θα αλλάξει και θα πάει με τα νερά μας» πρέπει να μας εξηγήσουν τι εννοούν ή... τι πίνουν, για να πιούμε και εμείς και να συμμερισθούμε την...αισιοδοξία τους.
Δύσκολες πολύ θα είναι αυτές οι εκλογές. Ο κόσμος δεν πιστεύει τίποτα και κανέναν και δύσκολα θα μαγευθεί πάλι από μεγάλα λόγια και εύκολες υποσχέσεις.
Το ζητούμενο είναι να πεισθεί από τα κόμματα που θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ ότι διαθέτουν το απαραίτητο πολιτικό προσωπικό, αλλά και το επιχειρησιακό σχέδιο, για να κυβερνήσουν σήμερα.
Αν δεν τα έχουν ήδη βρει, καλύτερα να βιαστούν!



Νομίζετε, ότι οι πανηγυρισμοί του Βενιζέλου και του Παπαδήμου, και οι κολοτούμπες του Σαμαρά, είναι ικανές να κάνουν έναν λαό , να ξεχάσει τον εφιάλτη, που τον έρριξαν;


Νομίζετε, ότι ο λαός, ακόμα τρώγει κουτόχορτο; Νομίζετε, ότι άμα τα προβατάκια-βουλευταί, κρυφθούν στις κομματικές μάντρες τους, ο λαός θα τους ακολουθήσει;






Ότι τους πει η Μερκελ και ο Σαρκοζι αλλά μάλλον δεν θα είναι ο Σαρκοζι ….







Αυτοί τα φάγανε, και εμείς τα πληρώνουμε.
Αυτοί τα τρώνε ακόμα, και τα παίρνουν από εμάς....







Τέλειωσαν ελπίζω η ευκολόπιστοι και αφελείς  ψηφοφόροι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου