Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

στην επόμενη κυβέρνηση , πετάει η σημερινή κυβέρνηση το μπαλάκι
στην επόμενη κυβέρνηση , πετάει η σημερινή κυβέρνηση το μπαλάκι της εξεύρεσης λύσης για την αποζημίωση των φυσικών προσώπων που μπήκαν υποχρεωτικά στο PSI με αποτέλεσμα τα ομόλογα αρχικής ονομαστικής αξίας ύψους 2,3 δισ. ευρώ να κουρευτούν κατά 53,5% και να αξίζουν σήμερα λιγότερα από 300 εκατ. ευρώ


.
«Αναγκαστικά το θέμα θα το χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση» σημειώνει υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος παραπέμποντας αφενός στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, η οποία αναδεικνύει περίτρανα την αντίθεση των ευρωπαίων εταίρων μας σε μια τέτοια προοπτική, αφετέρου στο εθνικό συμφέρον που απαιτεί ,όπως υποστηρίζει, να μη δοθεί πάτημα για νομικά κωλύματα μέχρι την ολοκλήρωση του PSI.

Έτσι, έως τις 11 Απριλίου οπότε θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων υπό ξένο Δίκαιο και θα ολοκληρωθεί το PSI, δεν πρόκειται να αναληφθεί καμία πρωτοβουλία. Μέχρι τότε όμως, με τα σημερινά δεδομένα , θα έχει μεσολαβήσει η διάλυση της Βουλής, οπότε αν πρόκειται να γίνει κάτι θα γίνει από την επόμενη κυβέρνηση...

Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι μετεκλογικά θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα μοντέλο κατά προτεραιότητα αποζημίωσης των περίπου 9.000 φυσικών προσώπων με τίτλους αρχικής αξίας έως 100.000 ευρώ ο καθένας.Η αποζημίωση των συγκεκριμένων προσώπων θα απαιτούσε κονδύλια περίπου 350 εκατ. ευρώ (οι αρχικές τους τοποθετήσεις κινούνται κοντά στα 700 εκατ. ευρώ) και θα μπορούσαν να είναι ένας συνδυασμός συμψηφισμών με μελλοντικές φορολογικές οφειλές και μετοχές τραπεζών που θα κρατικοποιηθούν . «Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση, είναι ένα θέμα το οποίο θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω» δήλωσε χθες στο Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.

Στις Βρυξέλλες πάντως, που παρακολουθούν ακόμα και τις εντάσεις που προκλήθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο αναφορικά με το θέμα , ούτε να ακούσουν για αποζημιώσεις. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους του επίσημου τομέα των διεθνών πιστωτών της χώρας σημείωναν χθες ότι «η θέση του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ως προς την αποζημίωση των φυσικών προσώπων κατόχων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου είναι απολύτως αρνητική. Αυτό οφείλεται στην εκτίμηση ότι μπορεί να εγερθούν σοβαρά νομικά ζητήματα από φυσικά πρόσωπα εκτός Ελλάδας αλλά και από διάφορες κατηγορίες νομικών προσώπων που εντάχθηκαν στο PSI».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για το ζήτημα αυτό έχει εδώ και μέρες ενημερωθεί διεξοδικά το υπουργικό συμβούλιο και τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση «ώστε να υπάρχει ένα πλαίσιο ενεργειών ευρύτατης αποδοχής».

Θα γίνει χαμός με την νέα κυβέρνηση

Και αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση.

Ναι καλά …

Που θα τα βρείτε ρε άσχετοι ..? αρχίσατε τα προεκλογικά παιχνίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου